Algehele Leiding 2002

sh2002 leo deckerRegisseur; Leo decker

Regisseur

Leo Decker werd geboren in 1941 te Düsseldorf. Al op jonge leeftijd kwam de artistieke begaafdheid van deze koopmanszoon naar voren. Hij speelde toneel, kreeg vioolles en speelde in het schoolorkest. Als 18-jarige startte hij zijn studie aan de Musikhochschule in Düsseldorf. Drie jaar lang studeerde hij zang en dans. In 1961 volgden de eerste contracten. Tijdens tournees maakte hij kennis met de podia van theaters in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. Hij speelde circa 500 keer My Fair Lady. Trad op als partner met Marika Rökk, Johannes Heesters en Guiseppe di Stefano in het Berlijnse Theater des Westens.
In 1962 maakte hij voor het eerst kennis met het vak van regie bij Wieland Wagner in Bayreuth. Zes jaar later presenteerde hij een geheel eigen productie. Tussen 1968 en 1988 werkte hij aan vele Duitse theaters en regisseert operettes en musicals. In 1988 realiseerde hij zijn grote droom: een eigen theater in Düsseldorf onder de naam "Rheinische Operetten Bühne".
Ook voor Limburg is Leo Decker geen onbekende, sinds 1977 heeft hij geregeld medewerking verleend, als zanger en/of als regisseur, aan tal van operettes met het Limburgs Symphonie Orkest (L.S.O) in Maastricht (7x) en het Operettekoor Eurydice (3x) en de Stichting Orpheus (7x) te Roermond.
Hierover zegt hij zelf: "Al meer dan 20 jaar ben ik geregeld in mijn buurland actief. Het is een lange tijd, maar ik heb het altijd met plezier gedaan. Ik hoop dat ik nu hetzelfde plezier, samen met jullie aan de Schinderhannes mag beleven."

sh2002 wim schepersDirigent: Wim Schepers

Dirigent

Wim Schepers, geboren te Landgraaf, kreeg zijn eerste pianolessen aan de muziekschool te Kerkrade van Th. Heijltjes. Vervolgens studeerde hij hoofdvak piano bij Frédéric Meinders aan het conservatorium te Maastricht. In 1986 sloot hij zijn studie af met het behalen van de aktes docerend en uitvoerend musicus, met als aandachtsgebied de liedbegeleiding.
Hij werd hierbij ondersteund door de bariton John Bröcheler. Dit leidde later tot een muzikale samenwerking, waarbij Wim onder andere fungeerde als pianist-coach en er tevens een aantal liederen-recitals en concerten op het programma stonden. In deze hoedanigheid werkt hij ook samen met de bas-bariton Harrie Peeters.
Verder begeleidde Wim veel zangers en koorgezelschappen, zowel in binnen- als buitenland en werkte hij mee aan diverse radio, televisie- en CD-opnames. Daarnaast volgde Wim privé lessen bij de bekende liedbegeleider G.Parsons te Londen en nam hij deel aan een masterclass van H.Höll. Later studeerde hij koordirektie aan de Musikhochschule te Aken en volgde hij zanglessen bij de zangpedagogen Leo Ketelaars te Vaals en Charles van Tassel te Amsterdam.
Wim is tevens al jaren verbonden als dirigent aan diverse koorgezelschappen, waaronder het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, het Mannenkoor CCK '74 te Esch-Lemiers, het mannenkoor DSM Research te Geleen en sinds kort ook het RMK'21 te Brunssum.


 

Assistent-Regisseur

Gepland stond dat Ton Bierbaum uit Roermond met Leo Decker zou samenwerken als assistent-regisseur bij het regisseren van de Schinderhannes. Door het plotseling overlijden van Ton op 28 februari 2002  kwam hieraan echter abrupt een einde. Bij deze willen we Ton bedanken en dat hij moge rusten in vrede.
Als zeer goede opvolger voor deze taak werd Rietje Hamers-Gubbels aangetrokken.

 

Schrijvers

Jan Huijskens en Paul Poell verzorgden als schrijvers van de Schinderhannes 2002, in samenspraak met de regisseur, voor de nieuwe teksten, welke betrekking hadden op de actuele stand van zaken in Roermond e.o.

Copyright © 2001 - 2023 Herman Aben